top of page

Kraj ljeta je blizu i dolazi vrijeme za jesensku sadnju stabala u gradu Mostaru. Uz stabla koja će se posaditi kako bi se popunili gradski drvoredi, saditi će se i stabla po gradskim četvrtima i novim uređenim parkićima.

Proteklog petka djelatnici JP Parkova posadili su 4 nova stabla u novome parkiću kraj škole u mostarskom naselju Rodoč i tako počeli sa jesenskom sadnjom stabala. Za prva 4 stabla, odabrana su dva stabla melije i dva stabla košćele.

Kvalitetna priprema tla odnosno iskop odgovarajućih rupa te odabir najboljeg sastava zemlje i gnjojiva su ključni kako bi se mlada stabla prilagodila mjestu gdje će dugo godina rast i razvijati se. Uz pravilnu sadnju stabala jako je bitno osigurati i odgovarajuće potpornje kako bi se osigurao pravilan rast stabla i spriječili lomovi istoga.

JP Parkovi Mostar će ubrzo krenuti sa sve češćom sadnjoj stabala u mnogim ulicama po gradu Mostaru kako bi se popunili drvoredi. Naravno, biti će tu stabala različitih vrsta kako bi se drvoredi, nakon sanitarnih sječa stabala, popunili istom vrstom stabala i kako se nebi narušio izgled cjelokupnih gradskih drvoreda.


Comments


bottom of page