top of page

Strojno čišćenje


JP Parkovi Mostar strojno čišćenje obavljaju sa malim i srednjim čistilicama na onim kolovoznim i pješačkim površinama koje svojim gabaritima omogućavaju njihov nesmetan rad. Strojnim čišćenjem se čiste dostupne javne prometne površine I i II komunalne zone tokom cijele godine, prema operativnom planu održavanja čistoće.


Strojno pranje ulica (i trotoara)


Radnici JP Parkovi Mostar su od 15.4.2023. godine započeli aktivnosti pranja ulica sa vozilom cisterna. Vozilo je opremljeno sa mlaznicama na prednjoj strani vozila uz pratnju 2 pomoćna radnika sa šmrkovima sa bočnih strana vozila, kako bi se izvršilo detaljno pranje navedenih površina.

Navedene aktivnosti se realizuju u skladu sa „Odlukom o komunalnom redu“ (Službeni Glasnik Grada Mostara broj: 01-02-266/21, od 09.11.2021. godine), odnosno programu ZKP za 2023. godinu.

Zbog velike frekvencije vozila u toku dana, radovi na pranju gradskih ulica će se provoditi u večernjem periodu od 22 do 06 sati kada je smanjena frekvencija vozila.

Zahvaljujemo se stanovništvu grada Mostara na ukazanom strpljenju, ali i na tome što je većina stanovništva svoja motorna vozila parkirala po propisanim pravilima - na odgovarajućim parking mjestima, te su ulice prohodne, a radnici iz nadležne službe su u mogućnosti da kvalitetno izvrše navedene radove.Comments


bottom of page