top of page

Košćela je listopadno stablo koje nalazimo na području južne Europe. Naraste do 25 metara te ima prozračnu i široku krošnju. Debljina debla je do 2 metra a listovi su dugački i tanki.

U ulici Hrvatske mladeži zasađen je novi drvored, drvored košćela. Na mjestu gdje su se nalazili nelegalno sagrađeni objekti, djelatnici JP Parkova zasadili su drvored košćela.

Stabla košćela su zasađena sa pravilnim razmakom između stabala i sa istom udaljenosti od trotoara. Prilikom sadnje, strojno su iskopane rupe. U rupe je ubačen treset iz vreća i određena količina mineralnog gnojiva. Uz svaku sadnicu košćele, stavljen je po jedan kolac kako bi se osigurao pravilan rast stabala.

Djelatnici JP Parkova uz vodstvo voditelja sektora zelenila nastaviti će sa sadnjom novih i popunom postojećih drvoreda.

U sljedeće dvije godine jako je bitno pravilno njegovati novo posađena stabla. Potrebno je stabla obilno zalijevati, okopavati, oblikovati krošnju i kroz razne apele pokušati spriječiti oštećivanje stabala od strane neodgovornih pojedinaca.Comments


bottom of page